Erdélyi töltött paprika recept
90 perc
Az Erdélyi töltött paprika hozzávalói:
10 db. tölteni való zöldpaprika,
30 dkg. sűrített paradicsom,
l nagy fej vöröshagyma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál sertészsír,
45 - 5o dkg. sertéshús,
15 dkg. rizs,
2 db. tojás,
2 evőkanál liszt,
2 - 3 evőkanál kristálycukor,
só,
l mokkás kanál őrölt fekete bors,
1 késhegynyi morzsolt csombor ( borsikafű),
3 - 4 szál zellerzöld.
Az Erdélyi töltött paprika elkészítési módja:
A zöldpaprikákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, ereit kiskanállal kikaparjuk. A zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a húst ledaráljuk, a rizst enyhén sós vízben félig megfőzzük. A vöröshagymához hottáadjuk a darált húst, a rizst, a felvert tojásokat, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi borsikafűvel is ízesitjük, majd a paprikákat ezzel a masszával megtö9ltjük. Kevés visszaradt zsírral vékony rántást készítünk, majd ezt felöntjük kb. 8 dl. vízzel, amibe előzetesen belekevertük a sűritett paradicsompürét is. A kis fej vöröshagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és néhány szál zellerzölddel a léhez adjuk.Ha a lé felfőtt ízesitjük sóval, őrölt fekete borssal, kristálycukorral, majd a tűzről leéve lefedve belerakjuk a töltelékeket és lassú tűzön készre főzzük. Tejföllel, sós burgonyakörettel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 11. 07:51
Az erdélyi töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.