Spanyol sült rizs (vegan) recept
A Spanyol sült rizs (vegan) hozzávalói:1 fej vöröshagyma
4 nagyobb paradicsom
6 gerezd fokhagyma
2 ek. sűrített paradicsom
2 jalapeno (vagy erős zöldpaprika)
5 csésze zöldségalaplé
1 tk. só
4 csésze hosszúszemű rizs
1 db lime
1 csésze morzsolt kukorica (konzerv)
1 csésze zöldborsó (konzerv)
A Spanyol sült rizs (vegan) elkészítési módja:
A vöröshagymát, fokhagymát, sűrített paradicsomot és a jalapenot turmixgépben fél perc alatt összemixeljük. Ezt a szószt egy edénybe öntjük, hozzáadjuk az alaplevet, a sót, majd közepes lángon kevergetve felforraljuk. A barnarizst egy hőálló üveg- vagy kerámiatálba öntjük, hozzáadjuk a paradicsomos szószt, majd alufóliával lefedve 45 percre 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha elkészült, összekeverjük a kukoricával és a zöldborsóval, majd meglocsoljuk a lime levével.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. szept. 28. 18:50
A spanyol sült rizs (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.