Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Sütőtökös-diós muffin (vegan) recept

Sütőtökös-diós muffin (vegan) recept

A Sütőtökös-diós muffin (vegan) hozzávalói:
200 g búzaliszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
1 tk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
1 mk. őrölt gyömbér
1 mk. őrölt szerecsendió
200 g sütőtök püré
90 g kristálycukor
70 g barnacukor
120 ml étolaj
120 ml mandulatej
1 marék durvára tört dió


A Sütőtökös-diós muffin (vegan) elkészítési módja:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrokat, sót, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót. Ezután keverjük bele a sütőtököt, olajat, mandulatejet. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. Muffinpapírokkal bélelt sütőformába mérjük a tésztát, megszórjuk a tetejüket dióval, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Ebből a mennyiségből 12 db muffin készíthető.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sütőtökös-diós muffin (vegan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook