Sütőtökös-diós muffin (vegan) recept
A Sütőtökös-diós muffin (vegan) hozzávalói:200 g búzaliszt
1 tk. sütőpor
1 csipet só
1 tk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
1 mk. őrölt gyömbér
1 mk. őrölt szerecsendió
200 g sütőtök püré
90 g kristálycukor
70 g barnacukor
120 ml étolaj
120 ml mandulatej
1 marék durvára tört dió
A Sütőtökös-diós muffin (vegan) elkészítési módja:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrokat, sót, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót. Ezután keverjük bele a sütőtököt, olajat, mandulatejet. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. Muffinpapírokkal bélelt sütőformába mérjük a tésztát, megszórjuk a tetejüket dióval, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db muffin készíthető.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. szept. 23. 18:36
A sütőtökös-diós muffin (vegan) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.