Sajtos almáslepény diétásan recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sajtos almáslepény diétásan hozzávalói:
Tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg zabpehelyliszt
3/4 cs. sütőpor
10 dkg 25-30 %-os zsírtartalmú margarin
1 tojás
folyékony édesítő ízlés szerint
só
5 dkg reszelnivaló sajt
olaj a sütőedény kikenéséhez
Töltelék:
60-80 dkg alma /lehet héjasan hagyni/
1/2 dl bor/vagy víz
ízlés szerint: édesítő,fahéj,szegfűszeg /őrölt/,gyömbérpor
3-4 dkg margarin
Tészta tetejére 5 dkg sajt reszelve
A Sajtos almáslepény diétásan elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, belegyúrom az 5 dkg sajtot is. Félreteszem pihenni. A megmosott almát kimagozom /nem fontos megtisztítani/kisebb kockákra vágom. Egy edénybe beleteszem a margarint,az almát,megszórom a fűszerekkel,édesítővel,aláöntöm a bort/vizet,és kissé megpárolom. A tésztát kerekre nyújtom úgy,hogy jócskán lelógjon körben a sütőedény oldalán. Kiolajozott 22 cm-es formába teszem a tésztát,ráöntöm a megpárolt almát /nem kell hűteni/. Körben ráhajtogatom az almára a lelógó tésztát,majd megkenem tojással,vagy olajjal a tetejét. A másik 5 dkg sajtot rászórom a tetejére,és előmelegített sütőben 180-200 fokon kb. 30-35 percet sütöm.
Eléggé bizarr összeállításnak tűnik,de meglepően finom íz hatás alakul ki.
Ha valaki szereti,a tetejét tejföllel vagy joghurttal meg lehet locsolni. Én nem tettem rá,így is finom volt.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. márc. 20. 15:06
A sajtos almáslepény diétásan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.