Meggyes csokitorta (vegan) recept
A Meggyes csokitorta (vegan) hozzávalói:A tésztához:
1 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
0.25 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 bögre nádcukor
8 dkg kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
0.5 tk. só
1.8 dl meleg víz
1 tk. vanília kivonat
8 dkg almapüré
2 ek. olaj
1 tk. almaecet
1 ek. kókuszzsír (a tepsi kikenéséhez)
A töltelékhez:
2 ek. meggylekvár (cukrozatlan)
3 ek. likőr (kávélikőr, vagy rum)
10 dkg magozott meggy
A mázhoz:
0.5 bögre nádcukor
4 ek. kókuszzsír
20 ml szójatej
2 ek. kakaópor
2 tk. vanília kivonat
A Meggyes csokitorta (vegan) elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. A piskótához összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük. Kizsírozott, kisméretű, kapcsos kerek formába öntjük, és megsütjük. Sütés közben a teteje felpúposodik, ezt a részt levágjuk amikor már teljesen kihűlt a tészta, és felaprítjuk. Ehhez egy villával hozzákeverjük a likőrt, a meggyet és a meggylekvárt, míg sűrű massza nem lesz, vigyázva, hogy ne legyen túl nedves, mert akkor eláztatja a tortát. A piskóta megmaradt alsó részét két lapra vágjuk, és a fenti masszával megtöltjük. A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, forrásig hevítjük, utána még kb. 2 percig közepes hőmérsékleten főzzük, majd azonnal a tortára öntjük. Elsimítjuk, és miután megdermedt, szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 21. 21:49
A meggyes csokitorta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.