Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) recept

Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) recept

A Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) hozzávalói:
1 kg alma
180 g fehér liszt
70 g teljes kiőrlésű liszt
150 g nádcukor
100 g kókuszolaj
150 ml növényi tej
1 kk. őrölt fahéj
0.5 zacskó sütőpor
0.5 mk. só


A Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot. Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott kókuszolajat. Fakanállal összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk, ezután tortaformába (26 cm) töltjük. Az almákat meghámozzuk, és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Körkörösen elkezdjük a tészta tetejére pakolni, míg az összes alma el nem fogy. A végén meghintjük fahéjjal, a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben megsütjük. Szeletelésig lefedve hagyjuk kihűlni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas-karamellás almatorta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook