Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) recept
A Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) hozzávalói:1 kg alma
180 g fehér liszt
70 g teljes kiőrlésű liszt
150 g nádcukor
100 g kókuszolaj
150 ml növényi tej
1 kk. őrölt fahéj
0.5 zacskó sütőpor
0.5 mk. só
A Fahéjas-karamellás almatorta (vegan) elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sütőport, a sót, és 100 g cukrot. Hozzáöntjük a tejet és az olvasztott kókuszolajat. Fakanállal összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk, ezután tortaformába (26 cm) töltjük. Az almákat meghámozzuk, és 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk. Körkörösen elkezdjük a tészta tetejére pakolni, míg az összes alma el nem fogy. A végén meghintjük fahéjjal, a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben megsütjük. Szeletelésig lefedve hagyjuk kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2016. okt. 19. 21:16
A fahéjas-karamellás almatorta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.