Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres-málnás gyümölcstorta (vegan) recept

Epres-málnás gyümölcstorta (vegan) recept

Az Epres-málnás gyümölcstorta (vegan) hozzávalói:
A tésztaalaphoz:
100 g őrölt mandula
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1/4 tk. foszfátmentes sütőpor
30 g nádporcukor
1/4 tk. só
1/2 tk. őrölt vanília
1/4 tk. őrölt ánizs
80 g hideg kókuszzsír (+ a tortaforma kikenéséhez)
1 ek. citromlé
3-6 ek. hideg zabtej

A pudinghoz:
1 cs. vegan vaníliás pudingpor
0.5 l zabtej
2 ek. nádcukor
juharszirup

A gyümölcsréteghez:
750 g eper és málna vegyesen

A zseléhez:
1 tk. agar-agar
2.5 dl 100 %-os vörösbogyós gyümölcslé
2 ek. agave szirup


Az Epres-málnás gyümölcstorta (vegan) elkészítési módja:
Kizsírozunk egy 26 cm-es tortaformát. A tésztaalap hozzávalói legyenek jól lehűtöttek! A lisztet elkeverjük a mandulával és a sütőporral, majd egy tálba szitáljuk. A cukrot, sót és fűszereket a lisztbe keverjük. A lehűtött, durvára reszelt kókuszzsírt is hozzáadjuk. Ezután az egészet morzsásra keverjük. A citromlevet és a szükséges mennyiségű zabtejet a morzsás keverékhez adjuk, majd minél gyorsabban sima, szilárd tésztává dolgozzuk. A tészta nem lehet ragadós, ezért ne tegyünk hozzá túl sok folyadékot. Ezután egy lapos cipót formázunk belőle, és két zsírpapír közé fektetve 30-32 cm-es köralakká nyújtjuk. A felső papírréteget levesszük, a tortaformába helyezzük a tésztát a papír nélküli felével lefelé, belenyomkodjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha letelt a fél óra, levesszük a maradék papírt a tésztáról, és egy villával megszurkáljuk. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne süssük túl sötétre, mert akkor enyhén kesernyés ízű lesz. Kivesszük a sütőből, majd óvatosan a formából, és egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. (Ha törne a tészta, maradhat a formában is.) A krémhez elkészítjük a pudingot, ha nem elég édes, juharszirupot teszünk hozzá. A krémet még melegen a tortaalapra kenjük. A megtisztított gyümölcsöt a pudingra nyomkodjuk. A tortazseléhez az agar-agart elkeverjük egy kis gyümölcslével, az agave sziruppal, majd együtt a maradék gyümölcsléhez öntjük és felforraljuk. Kb. 2 percig gyöngyözve főzzük, majd levesszük a tűzről és kicsit lehűtjük. A még meleg, de már kicsit megszilárdult zselét középről indulva vékonyan a süteményre csurgatjuk. Hűtve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres-málnás gyümölcstorta (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook