Almás pite (vegan) recept
Az Almás pite (vegan) hozzávalói:A tésztához:
40 dkg liszt
125 g kókuszolaj
110 g cukor
1/8 kk. sütőpor
kb. 6 ek. növényi tej
1 tk. vaníliás cukor
A töltelékhez:
2 kg alma
10 dkg cukor
fahéj
vaníliapor
porcukor
Az Almás pite (vegan) elkészítési módja:
A tészta alapanyagait tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. A töltelékhez hámozzuk meg az almákat, reszeljük le és csavarjuk ki a levét. Egy kevés lé maradjon az almareszelékben. Tegyük egy fazékba, cukrozzuk meg, és pároljuk készre. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadhatjuk a fahéjat és vaníliaport. Hagyjuk kihűlni az almapépet. Ezután vágjuk ketté a tésztagombócunkat és nyújtsuk ki. Az egyik lap lesz a süti alja, amin elsimítjuk a tölteléket, utána rátesszük a másik adag tésztát. Szurkáljuk meg a tetejét villával, és 200 fokon előmelegített sütőben 20-30 percig süssük. Ha kihűlt a sütemény, porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. jan. 5. 16:55
Az almás pite (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.