Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás pite (vegan) recept

Almás pite (vegan) recept

Az Almás pite (vegan) hozzávalói:
A tésztához:
40 dkg liszt
125 g kókuszolaj
110 g cukor
1/8 kk. sütőpor
kb. 6 ek. növényi tej
1 tk. vaníliás cukor

A töltelékhez:
2 kg alma
10 dkg cukor
fahéj
vaníliapor

porcukor


Az Almás pite (vegan) elkészítési módja:
A tészta alapanyagait tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. A töltelékhez hámozzuk meg az almákat, reszeljük le és csavarjuk ki a levét. Egy kevés lé maradjon az almareszelékben. Tegyük egy fazékba, cukrozzuk meg, és pároljuk készre. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadhatjuk a fahéjat és vaníliaport. Hagyjuk kihűlni az almapépet. Ezután vágjuk ketté a tésztagombócunkat és nyújtsuk ki. Az egyik lap lesz a süti alja, amin elsimítjuk a tölteléket, utána rátesszük a másik adag tésztát. Szurkáljuk meg a tetejét villával, és 200 fokon előmelegített sütőben 20-30 percig süssük. Ha kihűlt a sütemény, porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pite (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook