Kukorica-krémleves (vegan) recept
A Kukorica-krémleves (vegan) hozzávalói:500 g morzsolt kukorica (konzerv)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zöldségleves alaplé
friss koriander
só, bors
zabtejszín
olaj
pirított kenyérkockák
A Kukorica-krémleves (vegan) elkészítési módja:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Beleöntjük a lecsepegtetett kukoricát, és együtt pároljuk 5 percig. Felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje, közben beledobjuk az összevágott koriandert is. Néhány percig együtt főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és ha túl sűrűnek találjuk, adunk hozzá még egy kis alaplevet. Összeforralás után pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. jan. 3. 17:51
A kukorica-krémleves (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.