Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alma-krémleves recept

Alma-krémleves recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Alma-krémleves hozzávalói:
50 dkg alma
2 evőkanál citromlé
6 dkg cukor
csipetnyi őrölt fahéj
2 dl tejfel
2 evőkanál búzakeményítő
2 dl tej
4 evőkanál búzadara.


Az Alma-krémleves elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, földaraboljuk és egy liter citromlével, cukorral és őrölt fahéjjal ízesített vízben előfőzzük. A tejfölben elkeverjük a búzakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Ha kihűlt, turmixoljuk. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve, majd lefedve állni hagyjuk. A behűtött alma-krémlevest tányérokba szedjük és személyenként 3-3 db. galuskát szaggatunk az előbbiek szerint elkészített tejbedarából. A tetejére kevés őrölt fahéjat hintünk és kínáljuk.

Egyszerű, gyors és finom


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alma-krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook