Alma-krémleves recept
45 perc
Az Alma-krémleves hozzávalói:
50 dkg alma
2 evőkanál citromlé
6 dkg cukor
csipetnyi őrölt fahéj
2 dl tejfel
2 evőkanál búzakeményítő
2 dl tej
4 evőkanál búzadara.
Az Alma-krémleves elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, földaraboljuk és egy liter citromlével, cukorral és őrölt fahéjjal ízesített vízben előfőzzük. A tejfölben elkeverjük a búzakeményítőt és behabarjuk vele a levest. Ha kihűlt, turmixoljuk. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük folyamatosan kevergetve, majd lefedve állni hagyjuk. A behűtött alma-krémlevest tányérokba szedjük és személyenként 3-3 db. galuskát szaggatunk az előbbiek szerint elkészített tejbedarából. A tetejére kevés őrölt fahéjat hintünk és kínáljuk.
Egyszerű, gyors és finom
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. jan. 2. 05:21
Az alma-krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.