Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csípős fokhagymás pecsenye recept

Csípős fokhagymás pecsenye recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csípős fokhagymás pecsenye hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
10-12 gerezd fokhagyma
3 dl tej
2 púpozott evőkanál liszt
Ízlés szerint só
őrölt bors
csípős pirospaprika
A kisütéshez: bőven napraforgó olaj.


A Csípős fokhagymás pecsenye elkészítési módja:
A kicsontozott karajszeleteket enyhén kiverjük, ellapítjuk, szélét bevagdossuk.A tejet tálba öntjük, beletesszük a zúzott fokhagyma gerezdeket (vagy csak a levét). Hűtőbe tesszük néhány órára és állni hagyjuk. Elkészítésekor a tejből a hússzeleteket kivesszük, a tejet papírszalvétával leitatjuk róluk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A csípős pirospaprikát elkeverjük a liszttel, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Burgonyával és idény szerinti salátával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csípős fokhagymás pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook