Csípős fokhagymás pecsenye recept
50 perc
A Csípős fokhagymás pecsenye hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj
10-12 gerezd fokhagyma
3 dl tej
2 púpozott evőkanál liszt
Ízlés szerint só
őrölt bors
csípős pirospaprika
A kisütéshez: bőven napraforgó olaj.
A Csípős fokhagymás pecsenye elkészítési módja:
A kicsontozott karajszeleteket enyhén kiverjük, ellapítjuk, szélét bevagdossuk.A tejet tálba öntjük, beletesszük a zúzott fokhagyma gerezdeket (vagy csak a levét). Hűtőbe tesszük néhány órára és állni hagyjuk. Elkészítésekor a tejből a hússzeleteket kivesszük, a tejet papírszalvétával leitatjuk róluk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A csípős pirospaprikát elkeverjük a liszttel, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Burgonyával és idény szerinti salátával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. nov. 30. 11:24
A csípős fokhagymás pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.