Színes lecsó recept
A Színes lecsó hozzávalói:8 db kaliforniai paprika (citromsárga, narancssárga, piros, zöld),
2 piros paradicsompaprika,
2 vastag húsú, sárga színű magyar zöldpaprika,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 kisebb paradicsom,
3 evőkanál olaj,
10 dkg gomba,
1 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
A Színes lecsó elkészítési módja:
A paprikákat megmosom, lecsöpögtetem, és szeletekre vágom. A megmosott paradicsomot felnégyelem, a gombát tisztítás után felszeletelem, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vágom. A forró olajon megfonnyasztom a hagymakarikákat. Ezután a gombaszeleteket ráteszem, kicsit megsózom, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ha zsírjára visszasült, ráteszem a paprikaszeleteket, és ugyancsak megsózva, fedő alatt, üvegesre párolom. Közben törött borssal meghintem. Ha az egész üveges, a tűzről félrehúzom, belekeverem a piros fűszerpaprikát, a paradicsomszeleteket és a zúzott fokhagymát. Újból fedőt teszek rá. Ezután már csak addig párolom tovább, míg a paradicsom is átfő, de még nem esik össze. Ekkor a lángról lehúzom az edényt, és belekeverem a tejfölt. Már nem forralom. Kovászos uborkával a legjobb!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 25. 09:55
A színes lecsó elkészítési módja és hozzávalói.