Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Színes lecsó recept

Színes lecsó recept

A Színes lecsó hozzávalói:
8 db kaliforniai paprika (citromsárga, narancssárga, piros, zöld),
2 piros paradicsompaprika,
2 vastag húsú, sárga színű magyar zöldpaprika,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 kisebb paradicsom,
3 evőkanál olaj,
10 dkg gomba,
1 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.


A Színes lecsó elkészítési módja:
A paprikákat megmosom, lecsöpögtetem, és szeletekre vágom. A megmosott paradicsomot felnégyelem, a gombát tisztítás után felszeletelem, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vágom. A forró olajon megfonnyasztom a hagymakarikákat. Ezután a gombaszeleteket ráteszem, kicsit megsózom, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ha zsírjára visszasült, ráteszem a paprikaszeleteket, és ugyancsak megsózva, fedő alatt, üvegesre párolom. Közben törött borssal meghintem. Ha az egész üveges, a tűzről félrehúzom, belekeverem a piros fűszerpaprikát, a paradicsomszeleteket és a zúzott fokhagymát. Újból fedőt teszek rá. Ezután már csak addig párolom tovább, míg a paradicsom is átfő, de még nem esik össze. Ekkor a lángról lehúzom az edényt, és belekeverem a tejfölt. Már nem forralom. Kovászos uborkával a legjobb!


Kategória: Egytálételek receptjei


A színes lecsó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook