Csirkés paella recept
1 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
430 kcal
10 gramm
61 gramm
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 piros és narancssárga húsú kaliforniai paprika
20 dkg ujhagyma
4 csirke alsócomb(12-13dkg -osak)
2 ek oliva olaj
25 dkg gömbölyü szemü rizs
késhegynyi sáfrány
1,2 l zöldségerőleves(kockábol)
10 dkg mirelit zöldborsó
1-2 ek citromlé
só
bors
petrezselyemzöld
citrom karikák
A Csirkés paella elkészítési módja:
1)a vörös és a fokhagymát külön-külön felkockázzuk.A paprikát kockára,az ujhagymát karikára vágjuk.A lábasban felhevitett olajon a csirkecombokat erőteljesen megpiritjuk.Megsózzuk,megborsozzuk,majd kivesszük és melegen tartjuk. 2)a visszamaradt zsiradékban a vöröshagymát üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a paprikát és az ujhagymát.maj degyütt tovább sütjük.Beleszorjuk a rizst,kissé megpiritjuk,és a sáfránnyal füszerezzük.A levessel felöntjük és felforraljuk. 3)a combokat a rizsre fektetjük,és fedő alatt,közepes hőfokon kb.25 percig főzzük.Belekeverjük a borsót,és további kb.10 perc alatt készre főzzük.A csirkecombokat kivesszük.A sáfrányos rizst sóval-borssal-citromlével ízesitjük,majd1-1 combbal tányérokra szedjük.Petrezselyemzölddel és citromkarikákkal díszitjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ti7, 2008. jan. 16. 12:29
A csirkés paella elkészítési módja és hozzávalói.