Ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva recept
Az Ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva hozzávalói:0,5 dl sötét szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
3-4 ek méz
csilipor
50 dkg sertéshús (karaj, tarja vagy comb)
2 ek olaj
1-1 db piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
2 db zsenge sárgarépa
20 dkg ananász (konzerv)
3 dkg friss gyömbér
1 csokor újhagyma
A rizshez:
2 ek olaj
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
só
Az Ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva elkészítési módja:
A páchoz összekeverjük a szójaszószt, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, 2 ek mézet és 1 csipet csiliport. Beleforgatjuk a megtisztított, felkockázott húst, és lefedve a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a rizshez felhevítjük az olajat, és kissé megpirítjuk rajta a hideg vízzel átöblített rizst. Azután kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, hozzáadjuk a meghámozott vöröshagymát, megsózzuk, és közepes lángon puhára főzzük a rizst. Végül eltávolítjuk belőle a hagymafejet, és félretesszük. Serpenyőben felforrósítsjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a megtisztított, felcsíkozott répát. Kiszedjük a zöldségeket, és a visszamaradt zsiradékon fehéredésig pirítjuk a húskockákat. Felöntjük a páclével, és puhára sütjük. Közben hozzáadjuk a lecsepegtetett, felkockázott ananászt és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Azután beleforgatjuk a pirított zöldségeket a megtisztított, felkarikázott újhagymával együtt, és készre főzzük az egészet. Végül rácsorgatjuk a megmaradt mézet, átforgatjuk, majd a rizsre halmozva kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. aug. 12. 15:36
Az ananászos-mézes sertéskockák rizsen tálalva elkészítési módja és hozzávalói.