Fokhagymával tűzdelt tarja póréágyon recept
A Fokhagymával tűzdelt tarja póréágyon hozzávalói:1 kg csont nélküli sertéstarja
2 vastag szál póré
1 fej fokhagyma,
1 evőkanál sertészsír
1 evőkanál oregano, só, bors
A Fokhagymával tűzdelt tarja póréágyon elkészítési módja:
A pórékat nagyobb darabokra vágjuk, a zsír felén megpirítjuk egy serpenyőben, majd jénai tálba helyezzük. A fokhagymagerezdek felét hosszában kettévágjuk. Egy hegyes késsel 1cm mély lyukakat szúrunk a húsba, belenyomkodjuk a fokhagymaszeleteket. A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az oreganóval. A maradék zsíron minden oldalát szép pirosra sütjük, majd a póréágyra fektetjük. Kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 1, 5 órán át sütjük. A megsült húst kivesszük a sütőből, 10-15 percig pihentetjük mielőtt felszeleteljük. A szaftot leszűrjük, külön csészében, a húst a póréhagymával és ecetes savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. aug. 10. 07:15
A fokhagymával tűzdelt tarja póréágyon elkészítési módja és hozzávalói.