Galyasági vegyespörkölt kondérban recept
120 perc
A Galyasági vegyespörkölt kondérban hozzávalói:
2 kg
marhalábszár
1 kg.sertéstarja
1 db
hátsó sertéscsülök
30 dkg
füstölt húsos szalonna
15 dkg
sertészsír
1,2-1,5 kg
vöröshagyma
6-8 db
zöldpaprika,1 db
csípős
hegyes zöldpaprika
1 evőkanál frissen őrölt fekete bors
2 kiskanál majoránna
5 dl
száraz vörösbor
1 csokor zöldpetrezselyem
4-6 szem érett paradicsom
2 evőkanálnyi paradicsompüré
1 nagy fej fokhagyma
2 evőkanál ételízesítő
só,6-7 db
babérlevél
1 evőkanál köménymag
3 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
3 db
húsleveskocka 5 dl
vízben feloldva.
A Galyasági vegyespörkölt kondérban elkészítési módja:
A marhahúst és a sertéshúst külön külön felkockázzuk és külön külön pörköltalappal majdnem teljesen puhára főzve elkészítjük.A kondérban kevés kisütött szalonnazsíron a felkockázott zöldpaprikát megfuttatjuk és a két pörköltöt egyesítjük, összekavarjuk, aláöntjük a csontlevet ( amit leveskockából is készíthetünk), ízesítjük ízlés szerint és készre főzés előtt pár perccel hozzáadjuk a vörösbort is. Felfőzzük és apróra vágott petrezselyemmel, felszeletelt erős paprikával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 15. 19:01
A galyasági vegyespörkölt kondérban elkészítési módja és hozzávalói.