Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csülkös lencsesólet recept

Csülkös lencsesólet recept

A Csülkös lencsesólet hozzávalói:
1 csomag Knorr pörkölt Rafinéria
1 db közepes méretű füstölt sertéscsülök
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
25 dkg árpagyöngy (gersli)
25 dkg lencse
törött bors
3 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt sertéstarja
fél dl étolaj


A Csülkös lencsesólet elkészítési módja:
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és a füstölt tarjával együtt vízben kiáztatjuk. A lencsét átválogatjuk, hideg vízbe áztatjuk. A kiáztatott húsokat hideg vízben feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük. Amíg a húsok főnek, a többi alapanyagot előkészítjük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát tisztítás után péppé zúzzuk. A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, majd gerslit, lencsét, hagymát, fokhagymát, szeletelt húst rétegezünk egymásra. Az egyes rétegek egymásra halmozását mindaddig folytatjuk, amíg az anyagok elfogynak, ügyelve arra, hogy a legfelső réteg lencse legyen. A füstölt húsok főzőlevét elkeverjük a Knorr pörkölt Rafinériával, majd felöntjük vele készülő ételünket, és lefedve, meleg sütőben kb. másfél óra alatt az egészet készre pároljuk. Tűzálló edényben, forrón tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csülkös lencsesólet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook