Marhapörkölt Imre gusztusa szerint v1.0 recept
180 perc
sok
átlagos
átlagos
A Marhapörkölt Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
2 kg marhadagadó (korábban lábszárból csináltam, de ez copákosabb, és még jobb ízű)
20 dkg kockára vágott füstölt nyers disznótarja
10 dkg disznózsír
3-4 kávéskanál szinező pirospaprika
3-4 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2-3 karikára vágott bácskai paprika
1-2 paradicsom
ízlés szerint kevés őrölt majoránna
kevés só (vigyázz, a füstölt tarja sós!!!)
0,5 l száraz vörösbor a pörkölthöz
0,5 l száraz fehérbor a laza fröccshöz
0,5 l szénsavas ásványvíz a laza fröccshöz
A Marhapörkölt Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
A dagadót 2 cm élhosszúságú kockákra nyiszálom. A veres- és fokhagymát külön-külön apróra vágom, majd a disznózsírt és a vereshagymát egy megfelelő méretű lábosba téve, elkezdek hagymát dinsztelni. Amikor üveges, hozzáteszem a fokhagymát és a majoránnát, és azonnal kikapcsolom alatta fűtést. Kicsikét kevergetem, hogy az ízek összeérjenek. Belévetem a marhadagadót és a disznótarját. Összekeverem (mivel ez eddig 'piszkos' munka volt, mosom kezeimet). (most jön a Laza fröccs:))) A húskeveréket megpaprikázom, és visszateszem pörkölődni. Néhányszor megkavarom, majd felöntöm a fél liter vörösborral. Lefedem, hadd rotyogjon. (Laza fröccs:))) Úgy tíz perc múlva megkóstolom, és némi sóval ízesítem. Beledobálom a zöldpaprikát, a durvára vágott paradicsomot, megkeverem és lefödve hagyom tovább főni. (Laza fröccs:))) Ha a pörkölt leve fogytán van, némi vízzel, de ha még maradt a butelkában, vörösborral pótolom. Kb. 2 óra múlva kész. (közben Laza fröccs:((( - a fehér bor meg fogytán)
Imre gusztusa a tarhonyát kívánja leginkább hozzá. De nem rossz nokedlivel sem.
Jó étvágyat!
Minden észrevételt, hozzászólást, esetleges kiegészítést köszönettel fogad:
Imre
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. febr. 28. 17:12
A marhapörkölt imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.