Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
kevés
cukor
Az Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 hozzávalói:
(ezt a levest a véletlen szülte, tegnap reggel)
1 nagy doboz ananászkonzerv (nem a szeletelt, hanem a kockázott beltartalmú!)
1/2 narancs
4-5 szem szegfűszeg
1/2 l száraz fehérbor (ezúttal nem poénként)
kevés őrölt fahéj
egy csipet só
egy evőkanál kristálycukor
1/2 zacskó vaníliás puddingpor (a márkát azért sem írom ide)
Az Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 elkészítési módja:
A konzervát kinyitom (ebben is művész vagyok!), majd egy kb. kétliteres fazékba öntöm. Az üres konzervdobozt a szemetesbe helyezem. A fél narancsot kockára vágom (a héjával együtt), és a szegfűszeggel, a fahéjjal, cukorral és a csipet sóval együtt a fazékba dobom. Felöntöm a borocskával, osztán hadd melegedjék! Úgy 10 percnyi forrás után (ha kevésnek tűnik, vízzel pótolom a hiányt) az előzőleg vízben elkevert puddingporral sűtítem a leveskét. Még egyszer fölforralom, oszt kész! (Hú, ennyi munka után kijár a pihenés [laza fröccs, a kiírt receptem szerint:)))])
Jó étvágyat!
Minden észrevételt, megjegyzést köszönettel fogad:
Szimre
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2007. febr. 11. 11:11
Az ananászleves imre gusztusa szerint v1.2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.