Mandulás csirke recept
40 perc
A Mandulás csirke hozzávalói:
Kb. 8 adagra:
1 kg csirkecomb,
1 doboz darabos ananászkonzerv,
60 dkg alma,
10 dkg szeletelt mandula,
2 dl tejszín,
2 kávéskanál curry,
2 dl húsleves,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg liszt,
sültcsirke fűszerkeverék.
A Mandulás csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat a sültcsirke fűszerkeverékkel fűszerezzük és a szokott módon kisütjük. Közben meghámozzuk az almát, kis kockákra vágjuk. A mandulát megpirítjuk, hozzáadjuk az almát, az ananászt és megpároljuk. Tejszínnel, liszttel habarjuk. Mártás: A vöröshagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a 2 kávéskanál curryt, felengedjük a húslevessel a tejszínnel és liszttel besűrítjük. Amikor minden elkészült, egy tálra tesszük a csirkecombokat, rátesszük a gyümölcsragut és az egészet leöntjük a curry mártással. Sárga mazsolás rizs illik hozzá.
A tejszín bár nagyon finom, magas koleszterin és telített zsírsav tartalmú élelmiszer, ezért előnyösebb ha joghurtra vagy kefírre cseréljük.
Így az étel energiatartalma is alacsonyabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 17. 15:50
A mandulás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.