Indiai csirkecombok recept
Az Indiai csirkecombok hozzávalói:6 csirkecomb (kettévágva)
6 gerezd fokhagyma
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1 doboz barack befőtt
só, curry, őrölt gyömbér, ola,
Az Indiai csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombokat besózzuk, mindkét oldalukat jól megszórjuk gyömbérrel. Tepsibe helyezzük őket, majd olajat és egy pohár vizet öntünk alá, fóliával lefedjük. Közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk, majd megpirítjuk. Nagy serpenyőben, pici olajon enyhén megpároljuk a felszeletelt fokhagymát (én inkább kinyomom). Rátesszük az ananászt és a darabolt barackot, megszórjuk curryvel majd egy rövid ideig pároljuk. Felöntjük a befőttek levével, belehelyezzük a csirkecombokat, fedő alatt lassú tűzön még egy kicsit főzzük.
A curry isteni ízt ad az egésznek, nem kell sajnálni belőle. Én még őrőlt gyömbért is teszek a gyümölcshöz és bármily furcsán hangzik a fokhagyma tökéletesen illik ehez.
Nagyon finom kaja, a legjobb krumplipürével.
Ja és a gyümölcsös ragu sosem elég rá, én mindig dupla mennyiségből csinálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: arwenn, 2006. nov. 17. 07:52
Az indiai csirkecombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.