Töltött csirkecomb recept


6 darab combhoz:
Töltelék:
25 dkg dkg darált hus
3 tojás
1 hagyma
so,bors,delikát
petrezselyem levél(jo a száritott is)
A Töltött csirkecomb elkészítési módja:
A combokat megtisztitjuk és bedörzsöljük egy kis sovel elkevert delikáttal.A bőr alatt is. töltelék: A hagymát kevés olajon megpiritjuk ráütjük a tojásokat de nem kell teljesen megsütni csak hogy ne legyen folyos. Ezt ráöntjük a darált husra beletesszük az aprora vágott petrezselymet füszerezzük és jol összegyurjuk. Ezzel töltjük meg a combokat nem kell alá sok töltelék mert akkor szétrepeszti a bőrt. Megkenjük foghagyma krémmel igy tesszük a tepsibe amibe előtte 1 dl olajat öntünk kevés (0.5 dl) vizet is teszünk a tepsibe . Lefoliázzuk igy sütjük 1 óráig. Késöbb levesszük a fóliát és leöntünk a levébol ha sok. Igy is piritjuk még 10 15 percig,a végén reszelt sajtot teszünk rá és a sütőajtónál hadjuk had olvadjon rá.
Én soha nem egészcombot töltök csak alsot vagy felsőt igy jobban át sül.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: leleszi, 2006. nov. 16. 13:57
A töltött csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.