Tárkonyos csirkeragu leves (könnyű és finom) recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tárkonyos csirkeragu leves (könnyű és finom) hozzávalói:
2 egész csirkemell filé
2 evőkanál margarin
3 sárgarépa
2 fehérrépa
fél zsenge karalábé
egy kisebb darab zeller
1 nagyobb vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg csiperke gomba
1 teáskanál tárkony
csipetnyi bazsalikom
csipetnyi kakukkfű
szárított petrezselyem
3 dl főző tejszín vagy tej(a tejszíntől kicsit sűrübb)
fél citrom leve
2,5 liter víz
delikát ízlés szerint
A Tárkonyos csirkeragu leves (könnyű és finom) elkészítési módja:
A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a margarint, rátesszük a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. Megtisztítjuk a zöldségeket, és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk. Felöntjük 2,5 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a fűszereket . Fedő alatt, takarék lángon mindent puhára főzünk. Legvégül , a leveshez adjuk a zöldborsót, és azzal is 5-6 percig főzzük.
A fűszereket én mindig teatojásba teszem ,mert akkor egyben ki tudom venni a főzés végén és nem úszkálnak a levesemben.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. okt. 4. 20:45
A tárkonyos csirkeragu leves (könnyű és finom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.