Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Mandarinos-csirkés rizssaláta recept

Mandarinos-csirkés rizssaláta recept

A Mandarinos-csirkés rizssaláta hozzávalói:
2 közepes fej vöröshagyma,
1 közepes sárgarépa,
2 csontos csirkemell (1,3 kg),
1 evőkanál egész bors,
45 dkg (mirelit) zöldborsó,
kevés vaj vagy margarin,
3 zacskó riceland opál rizs,
2 doboz mandarinbefőtt (314 ml-es),
2 üveg spárga, (370 ml-es),
3 dl joghurt,
3 dl üveges majonéz,
só,
őrölt bors,

a díszítéshez: petrezselyemzöld


A Mandarinos-csirkés rizssaláta elkészítési módja:
A feldarabolt sárgarépát 1 fej négyfelé vágott hagymával együtt 1 és fél liter vízben felforraljuk. Belerakjuk a megmosott csirkemelleket, sóval, egész borssal ízesítjük, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük. A zöldborsót kevés vajon megpároljuk. A riceland opál rizst 8 dl forrásban lévő sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott idő alatt megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és a zacskóból kiöntjük. A mandarint lecsöpögtetjük, és a felfogott léből 1,5 ld-t kimérünk. A leöblített, lecsöpögtetett spárgát feldaraboljuk. A másik fej vöröshagymát apróra felkockázzuk. A joghurtot a majonézzel és a hagymakockákkal elkeverjük. Belevegyítjük a mandarinlevet, majd sóval, borssal ízesítjük. A csirkemelleket a levesből kivéve hűlni hagyjuk, majd a csontról lefejtjük. A bőr lehúzása után a húst falatnyi darabokra vágjuk. A saláta hozzávalóit a mártással összekeverjük, kb. 1 órát állni hagyjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Petrezselyemzölddel díszítjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A mandarinos-csirkés rizssaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook