Görög saláta (Horiatiki) recept
A Görög saláta (Horiatiki) hozzávalói:Hozzávalók (kb 11 adaghoz)
A salátához:
22 szem közepes méretű paradicsom (kb) 200200 g
11 fej közepes méretű lilahagyma (kb) 5050 g
100100 g kígyóuborka
kb 1010 szem magozott fekete olívabogyó
kb 1010 szem magozott zöld olívabogyó
150150 g fetasajt
Az öntethez:
44 evőkanál extraszűz olívaolaj
11 teáskanál citromlé
11 púpozott teáskanál morzsolt oregano
A Görög saláta (Horiatiki) elkészítési módja:
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak. A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb 5*5 mm-es kockákra vágjuk Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben. A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 5. 13:38
A görög saláta (horiatiki) elkészítési módja és hozzávalói.