Kukoricás vitaminsaláta húsgolyókkal recept
A Kukoricás vitaminsaláta húsgolyókkal hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál fenyőmag,
1 közepes fej vöröshagyma,
40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen,
1 tojás,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
fél teáskanál szárított kakukkfű,
4 evőkanál olaj,
15 dkg galambbegysaláta,
30 dkg radicchio saláta,
1 doboz csemegekukorica (kb. 425 ml),
20 dkg paradicsom,
3 evőkanál balzsamecet,
cukor,
só,
bors
A Kukoricás vitaminsaláta húsgolyókkal elkészítési módja:
Serpenyőben a fenyőmagot szárazon aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük. Az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal, a tojással, a zsemlemorzsával és a fenyőmaggal összedolgozzuk. Sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A masszából apró golyókat formálunk. Teflonserpenyőben 1 evőkanál olajat felhevítünk, és a húsgolyókat kb. 8 perc alatt körös-körül megsütjük. A kukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomokat négyfelé vágjuk, majd apróra felkockázzuk. A balzsamecetet sóval, borssal és csipetnyi cukorral ízesítjük. Cseppenként beledolgozzuk a maradék olajat és beleforgatjuk a paradocsomkarikákat. A salátát a kukoricával összekeverjük, a húsgolyókkal együtt tányérokra szedjük, végül az öntettel meglocsoljuk. Félbarna kenyér illik hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. jan. 7. 14:15
A kukoricás vitaminsaláta húsgolyókkal elkészítési módja és hozzávalói.