Gombagulyás recept
A Gombagulyás hozzávalói:50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
5 db közepes krumpli
olaj
õrölt pirospaprika
õrölt kömény
só
A Gombagulyás elkészítési módja:
Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd beletesszük a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk rá, és lefedve addig fõzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ekkor beleszórjuk a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, csipetnyi õrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fõ. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük vízzel. Ha a krumpli megfõtt, tálalhatjuk.
Tehetünk bele csipetkét is!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syl33, 2007. febr. 13. 19:27
A gombagulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.