Eredeti lábas rostélyos recept
Az Eredeti lábas rostélyos hozzávalói:4 darab 25 dekás
jól megveregetett
hízott rostélyos
2 deka zsír
10 deka vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 deka tisztított burgonya
2 deka só
pár szem köménymag
egy csipet majoránna
2 db zöldpaprika
2 db nyers paradicsom
2 deka piros szegedi paprika.
Az Eredeti lábas rostélyos elkészítési módja:
A vöröshagymát finomra összevágjuk, egy gerezd fokhagymával, 2 deka szegedi paprikával, kis köménymaggal és majoránnával összekeverjük s 2 deka zsírral kikent lábasba szórjuk felét, ráhelyezzük a megsózott rostélyosokat, az összevágott hagyma másik felével beszórjuk, kissé megsózzuk, 1 deci vízzel felengedjük. Lassú tűznél puhára pároljuk, mikor már majdnem megpuhul a megtisztított hosszúkásra vágott nyers burgonyát fölé helyezzük, az összevagdalt zöldpaprikával és paradicsommal együtt 1 deci víz hozzáadásával teljesen puhára főzzük, lehetőleg frissen szolgáljuk fel, nehogy a lehűlés következtében faggyú ízt kapjon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syl33, 2007. febr. 8. 08:23
Az eredeti lábas rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.