Tonhalas burgonyasaláta recept
80 perc
A Tonhalas burgonyasaláta hozzávalói:
50 dkg héjában fõtt burgonya
25 dkg fagyasztott tonhalfilé (vagy egyéb, nem szálkás tengeri hal)
25 dkg tisztított karfiol
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl félszáraz fehér bor
fél dl olaj
ízlés szerint ecet
cukor
só
törött fehér bors
1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj
3 gerezd fokhagyma.
A Tonhalas burgonyasaláta elkészítési módja:
A felengedett tonhalat nyersen kis kockákra vágom. Három decinyi ecetes-sós-cukros levet készítek, amelyet felforralok és a halkockákat beletéve, az újraforrástól számított nyolc percig fõzöm. Ezután leszûröm és hagyom kihûlni. A karfiolt apró rózsáira szedve megmosom, és kevés sós vízben félpuhára fõzöm. Leszûrve ugyancsak hagyom kihûlni. A meghámozott, kis kockákra vágott fõtt burgonyát, a karfiolt és a halkockákat salátástálba rakom. A fehér borba belekeverem a citromhéjat, és néhány percig forralom. Hagyom kihûlni, ezután beleteszek kevés sót, borsot, csipet cukrot, zúzott fokhagymát, majd belereszelem a megtisztított vöröshagymát. Az olajat is hozzáadva, a mártást rálocsolom a zöldséges halra. Az egészet jól átforgatom, szorosan, lehetõleg légmentesen lefedem és a hûtõszekrényben jól lehûtöm. Tálalás elõtt ismét átforgatom és pirított kenyérszeletekkel teszem az asztalra.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:42
A tonhalas burgonyasaláta elkészítési módja és hozzávalói.