Fõtthúsos krumplisaláta recept
60 perc
A Fõtthúsos krumplisaláta hozzávalói:
25 dkg levesben fõtt marhahús
50 dkg héjában fõtt burgonya
25 dkg fõtt
vegyes leveszöldség
fél dl húsleves
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 mokkáskanál törött fekete bors
3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
ízlés szerint só
késhegynyi õrölt gyömbér.
A Fõtthúsos krumplisaláta elkészítési módja:
A saláta mártásához a lezsírozott húslevest összekeverem a majonézzel, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a törött borssal, a gyömbérrel, a citromlével és a sóval. A fõtt húst nagyon vékony csíkokra metélem a fõtt zöldséggel és a felcsíkozott, dermedt, fõtt burgonyával együtt, majd az egészet összekeverem. (Óvatosan, villával keverem, hogy a fõtt zöldségek ne nagyon törjenek össze.) Jól behûtve tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:46
A fõtthúsos krumplisaláta elkészítési módja és hozzávalói.