Burgonya Pékné módra recept
A Burgonya Pékné módra hozzávalói:75 dkg héjában fõtt burgonya
40 dkg vöröshagyma
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
ízlés szerint só.
A Burgonya Pékné módra elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágom és egészen kis lángon kevergetve, zsírját kisütöm. Egy kisebb tepsit kevés szalonnazsírral kikenek, majd a meghámozott és vékonyra karikázott fõtt burgonyát elterítem benne. A megtisztított és ugyancsak karikákra vagdalt vöröshagymát elosztom a burgonya tetején, majd rászórom a szalonnapörcöt és rálocsolom a kisült szalonnazsírt. Fedetlenül teszem be az elõmelegített forró sütõbe és addig pirítom, amíg a tetején lévõ hagyma színesedni nem kezd.
Sült csülökhöz a legfinomabb!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 18:37
A burgonya pékné módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.