Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Burgonya Pékné módra recept

Burgonya Pékné módra recept

A Burgonya Pékné módra hozzávalói:
75 dkg héjában fõtt burgonya
40 dkg vöröshagyma
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
ízlés szerint só.


A Burgonya Pékné módra elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágom és egészen kis lángon kevergetve, zsírját kisütöm. Egy kisebb tepsit kevés szalonnazsírral kikenek, majd a meghámozott és vékonyra karikázott fõtt burgonyát elterítem benne. A megtisztított és ugyancsak karikákra vagdalt vöröshagymát elosztom a burgonya tetején, majd rászórom a szalonnapörcöt és rálocsolom a kisült szalonnazsírt. Fedetlenül teszem be az elõmelegített forró sütõbe és addig pirítom, amíg a tetején lévõ hagyma színesedni nem kezd.

Sült csülökhöz a legfinomabb!


Kategória: Köretek receptjei


A burgonya pékné módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook