Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tortilla (spanyol tojáslepény) recept

Tortilla (spanyol tojáslepény) recept

A Tortilla (spanyol tojáslepény) hozzávalói:
3 nagy
héjában fõtt burgonya
6 tojás
3 evõkanál olaj
plusz olaj a burgonya sütéséhez
2 nagy fej vöröshagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 púpozott teáskanál só.


A Tortilla (spanyol tojáslepény) elkészítési módja:
A fõtt burgonyát meghámozzuk, és a megtisztított vöröshagymával együtt egyforma kis kockákra vágjuk. Bõ olajat forrósítunk, amelyben szép ropogós pirosbarnára megsütjük a hagymát, burgonyát. Az olajból kiszedve beletesszük egy kiolajozott, magasabb falú nyeles serpenyõbe (vagy teflonedénybe). A tojásokat a sóval, a borssal és 2 evõkanálnyi olajjal jól felverjük, és ráöntjük a burgonyás hagymára. Keverés nélkül elõbb megsütjük az egyik oldalát, majd ráborítjuk egy tányérra, és óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyõbe. Ezután a másik oldalát is átsütjük, végül deszkára borítva, cikkekre vágva tálaljuk. Burgonya helyett készíthetõ párolt és kockákra vágott zöldségekkel vagy elõre megsütött halkockákkal - de egyszerre csak egy fajtával. Fõételnek is megfelel egy tál salátával vagy savanyúsággal.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tortilla (spanyol tojáslepény) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook