Szerb rakott rétes recept
A Szerb rakott rétes hozzávalói:2 csomag réteslap
50 dkg tehéntúró
4 tojás
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
0,5 dl olaj
ízlés szerint só.
A Szerb rakott rétes elkészítési módja:
A tehéntúrót áttöröm, simára keverem a tojások sárgáival, a tejföllel és a nagyon finomra metélt zöldfûszerekkel. Hozzáadom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, végül beledolgozom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A réteslapokat szétszedem. Kisebb, kikent tepsi aljára terítek négy, gyengén megolajozott lapot, majd a túrós töltelék felét rásimítom. Ezt befedem két réteg réteslappal, amelyet ugyancsak beborítok a megmaradt töltelékkel. Végül betakarom a réteslapokkal, tetejét megolajozom, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon pirosra sütöm. Kb. 30 perc alatt megsül. Kockákra vágva tálalom. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jan. 22. 09:53
A szerb rakott rétes elkészítési módja és hozzávalói.