Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szerb rakott rétes recept

Szerb rakott rétes recept

A Szerb rakott rétes hozzávalói:
2 csomag réteslap
50 dkg tehéntúró
4 tojás
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyemzöld
0,5 dl olaj
ízlés szerint só.


A Szerb rakott rétes elkészítési módja:
A tehéntúrót áttöröm, simára keverem a tojások sárgáival, a tejföllel és a nagyon finomra metélt zöldfûszerekkel. Hozzáadom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, végül beledolgozom a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A réteslapokat szétszedem. Kisebb, kikent tepsi aljára terítek négy, gyengén megolajozott lapot, majd a túrós töltelék felét rásimítom. Ezt befedem két réteg réteslappal, amelyet ugyancsak beborítok a megmaradt töltelékkel. Végül betakarom a réteslapokkal, tetejét megolajozom, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon pirosra sütöm. Kb. 30 perc alatt megsül. Kockákra vágva tálalom. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szerb rakott rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook