Hagymás sült csülök (római tál) recept
A Hagymás sült csülök (római tál) hozzávalói:2 sovány
bõrös csülök
80 dkg tisztított burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
ízlés szerint só és törött fekete bors
4 gerezd fokhagyma.
A Hagymás sült csülök (római tál) elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítom és nyersen karikákra vágom. Megsózom, megborsozom, majd az elõzõleg beáztatott cseréptálba beleszórom. A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágom, és a félbevágott fokhagymagerezdekkel megtûzdelve megsózom, ezután pedig ráfektetem a burgonyára. Betakarom a vékony karikára vágott vöröshagymával, majd a megsózott és megborsozott tejfölt rálocsolom. A tál ugyancsak beáztatott tetejét rátéve hideg sütõbe tolom, és a lángot fokozatosan emelve összesen 2,5-3 órán keresztül párolom a közepesnél valamivel kisebb lángon. Ezután a tál tetejét leveszem, és piros-ropogósra pirítom a csülök bõrét. Tálalás elõtt a csülköket kicsontozom és felszeletelem, majd a burgonya tetejére téve, a cseréptálból kínálom. Bármilyen saláta vagy savanyúság lehet a kísérõje.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jan. 22. 09:48
A hagymás sült csülök (római tál) elkészítési módja és hozzávalói.