Sajtoska recept
A Sajtoska hozzávalói:30 dkg comb vagy lapocka
2 tojás
3-4 evõkanál liszt
1 dl tej
4 dkg reszelt füstölt sajt
1 csokor snidling (vagy 1 teáskanál reszelt vöröshagyma)
1 mokkáskanál currypor
késhegynyi õrölt gyömbér
ízlés szerint só
törött fehér bors; olaj a sütéshez.
A Sajtoska elkészítési módja:
A húst megmosom, leszárítom, és egyforma, ujjnyi vastag szalagokra vágom. Megsózom, megborsozom, és 10 percig hagyom állni. Közben a tojásokat habosra verem, összekeverem a tejjel, a liszttel, a reszelt sajttal, a fûszerekkel, valamint a finomra metélt snidlinggel. (A masszának sûrû palacsintatészta állagúnak kell lennie.) Ha nem elég sûrû, kevés liszttel sûrítem, ha pedig túl sûrû, kevés tejjel hígítom. A húscsíkokat elõször lisztbe, majd a tésztába mártom, és azonnal bõ, forró olajban, de takaréklángon szép aranysárgára sütöm. (Vigyázat, a sajt miatt nagyon hamar sül a bunda. Ha a tûz erõs, rögtön megbarnul, és keserûvé válhat.) A felesleges olajat papírtörülközõvel leitatom és tartármártással valamint párolt vajas zöldséggel tálalom. Nemcsak melegen, hidegen is nagyon jó, akkor salátával teszem az asztalra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jan. 22. 09:41
A sajtoska elkészítési módja és hozzávalói.