Sajtgaluska leves recept
20 perc
A Sajtgaluska leves hozzávalói:
5 dkg reszelt sajt (jó, ha füstölt sajt)
1 db egész tojás
3 evõkanál finomliszt
2 dl tej
1 evõkanál vegeta
1 evõkanál olaj
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Sajtgaluska leves elkészítési módja:
Elõször elkészítem a sajtgaluskát. A tojást habosra verem, megsózom, megborsozom, belekeverek 2 evõkanál lisztet és a reszelt sajtot. Jól összedolgozom, és tíz percre félreteszem. Közben a vegetát levesesfazékba szórom, ráöntöm az olajat és 8 deci vizet, majd felforralom. A sajtos masszát galuskaszaggatóval beleszaggatom. Ha az összes galuska a leves színére jött, meg is fõtt. A maradék lisztet simára keverem a tejben, és a levesbe belecsorgatom. Folytonosan kevergetve jól kiforralom, és azonnal tálalom. Egy-két teáskanál vágott friss vagy szárított kaporzöld, petrezselyemzöld belekeverhetõ a fövés utolsó pillanatában.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:49
A sajtgaluska leves elkészítési módja és hozzávalói.