Gulyásleves recept
Zsírszegény
171 kcal
10 gramm
25 gramm
20 dkg marhalábszár
4 dkg gomba
3 dkg sárgarépa
2 dkg hagyma
5 dkg zeller
1 dkg zeller
1 dkg zöldpaprika
2 dkg paradicsom
1 gerezd fokhagyma
ételízesítő
pirospaprika
só
bors
petrezselyemzöld.
A Gulyásleves elkészítési módja:
1. A húst, zellert, gombát, hagymát kockára vágjuk, az összes többi zöldséget karikára szeleteljük. A hagymát, fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst. Vizet öntünk alá, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára pároljuk. 2. Amikor a hús már félig megpuhult, az összes hozzávalót beletesszük, fűszerezzük, és felöntjük kb. 5 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük és friss petrezselyemmel tálaljuk.
A megszokott krumplit zellerrel helyettesítjük. Aki szereti, tehet bele köménymagot és babérlevelet is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2006. aug. 6. 12:34
A gulyásleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.