Káposztás csülökragu recept


1 nagy csülök
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor kapor
25 dkg savanyú káposzta
só és õrölt fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál pirospaprika
1 nagyobb birsalma
2 dl tejföl
A Káposztás csülökragu elkészítési módja:
A csülköt megtisztítom és bõrével együtt nagyon vékony csíkokra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. Megfonnyasztom rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl félrehúzva belekeverem a pirospaprikát. Megsózom, ráöntök 2 evõkanál vizet, és ráteszem a csülökcsíkokat. Fehéredésig pirítom, majd 3 dl vízzel puhára párolom és közben megkevergetem. Ha a lé elfõtt alóla, apránként, kevés forró vízzel pótolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a savanyú káposztát és a meghámozott, kicsumázott, vékony gerezdekre vágott birsalmát. Együtt párolom a hús teljes puhulásáig, végül hozzáadom az apróra metélt kaprot és az õrölt fekete borsot. Tálaláskor a tetejét lelocsolom tejföllel és pár kaporszállal díszítve kínálom. Sós vízbe fõtt burgonya a hozzá illõ köret.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 7. 08:47
A káposztás csülökragu elkészítési módja és hozzávalói.