Sörös felsál recept
A Sörös felsál hozzávalói:60 dkg felsál egy darabban
1 nagy fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
2 dl barna sör
1 dl citromlé
1 teáskanál csípõs mustár
1-1 mokkáskanál õrölt koriander és õrölt gyömbér
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A Sörös felsál elkészítési módja:
A tömör húsdarabot megmosom, leszárítom, majd sóval, törött borssal és a többi fûszerrel bedörzsölve a felhevített olajon minden oldalán körbesütöm. Melléteszem a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, ráreszelem a citrom sárga héját (csak a sárga héját, mert az alatta lévõ fehér rész keserû!), és aláöntök 1,5 dl vizet meg a sört. Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Elfõtt levét apránként, 2-3 evõkanál forró vízzel pótolom. Ha már egészen megpuhult, levébõl kiveszem, és legalább 20 percig hagyom pihenni. Közben elkészítem a mártást. Turmixgépbe öntöm a hagymás pecsenyelevet, beleöntöm a citrom kicsavart és átszûrt levét, a mustárt és 0,5 dl vizet, majd turmixolom. Ezután a serpenyõbe visszaöntöm és felforralom. A húst rostjaira merõlegesen felszeletelem, belerakom a mártásba, és még egyszer összeforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg sós vízben fõtt spagettivel vagy makarónival kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jan. 22. 09:35
A sörös felsál elkészítési módja és hozzávalói.