Ínyenc mártás recept
40 perc
Az Ínyenc mártás hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
1 szelet kenyér
fél húsleveskocka
1 dl tejföl
3 evõkanál olaj
késhegynyi õrölt fahéj
kevés mustár
1 teáskanál bor- vagy gyümölcsecet
só és törött bors ízlés szerint
1 csokor zöldpetrezselyem
Az Ínyenc mártás elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott kenyeret. Ha a kenyér már pirosra sült, felöntjük a vörösborral, 1 dl vízzel, és a húsleveskockát beledobva felforraljuk. Ezután a többi fûszert is beletesszük, jól összeforraljuk, majd ha langyosra hûlt, turmixgépben pépesre verjük. Jól behûtjük, és tálalás elõtt belekeverjük a tejfölt is.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 18:49
Az Ínyenc mártás elkészítési módja és hozzávalói.