Áfonyamártás recept


2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható)
2 alma
2 dl majonéz
1 dl tejszín
1 dl vörösbor
2 szem összetört szegfûszeg
mustár
cukor
só és õrölt fehér bors ízlés szerint
Az Áfonyamártás elkészítési módja:
A szárított áfonyát a vörösborban addig fõzzük, amíg sûrû, pépes lesz. Ha kihûlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínbõl vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hûtõszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás elõtt keverjük bele.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 18:43
Az Áfonyamártás elkészítési módja és hozzávalói.