Túrós tökszeletek recept
A Túrós tökszeletek hozzávalói:1 kg fiatal spárgatök
25 dkg tehéntúró
1 csokor friss (vagy szárított) kapor
2 egész tojás
1 teáskanál só
2 dl tejföl
4 evõkanál zsemlemorzsa
3 evõkanál olaj .
A Túrós tökszeletek elkészítési módja:
A tököt meghámozom és karikákra vágom. A magos belsejét kiszedem. A tökkarikák mindkét oldalát megsózom, és egy evõkanál olajjal kikent, kevés zsemlemorzsával behintett tûzálló tálba vagy tepsibe teszem, egymás mellé. A tejfölben habosra keverem a tojásokat, majd belekeverem a közben villával áttört tehéntúrót. Megsózom, végül hozzákeverek két evõkanál zsemlemorzsát és a vágott kaprot. A tökkarikák tetejére rákenem a sûrû tojásos-túrós öntetet. Az edényt lefedem, és az elõmelegített, forró sütõben huszonöt percig párolom a tököt, majd az edény fedelét levéve megpirítom a tetejét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 31. 07:12
A túrós tökszeletek elkészítési módja és hozzávalói.