Diós-rozspelyhes céklasalata recept
A Diós-rozspelyhes céklasalata hozzávalói:fél literes üveg kész céklasaláta
2 savanykás alma
10 dkg dióbél
4 evõkanál rozspehely
1 kis szál tormagyökér
2 dl majonéz
2 dl kefir
4 gerezd fokhagyma
1-2 evõkanál méz
só és törött bors ízlés szerint.
A Diós-rozspelyhes céklasalata elkészítési módja:
A céklasalátát leszûröm, és vékony csíkokra vágva mély salátástálba szórom. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastul ugyancsak csíkokra vágom. A céklához adom. A majonézt simára keverem a kefirrel, a rozspehellyel, a mézzel, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a fele tisztított, reszelt tormával. Hozzákeverem a dió nagyon finomra darált egyharmad részét, majd ráöntöm az almás céklára. Az egészet jól átforgatom, végül meghintem a megmaradt, durvára tört dióval. A tálat befedem, és a hûtõszekrényben legalább három órán keresztül érlelem. Pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 31. 07:07
A diós-rozspelyhes céklasalata elkészítési módja és hozzávalói.