Hûsgombocok kapormártásban recept
A Hûsgombocok kapormártásban hozzávalói:25 dkg sovány darált sertéslapocka
10 dkg árpapehely
1 tojás
2,5 dl tej
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tejföl; 1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál korpás liszt
1 csokor friss kapor
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 mokkáskanál törött fehér bors.
A Hûsgombocok kapormártásban elkészítési módja:
Mély tálban összekeverem a habosra felvert tojást az árpapehellyel, a darált hússal, a megtisztított és reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a borssal, majd ráöntöm a tejet. 15 percre félreteszem. Közben a korpás lisztet simára keverem a tejfölben, a megmosott kaprot pedig nagyon finomra összevágom. A húsos masszát kézzel addig gyúrom, dagasztom, amíg az összes folyadékot felveszi és formázhatóvá válik. Nagy lábosba bõ egyliternyi vizet töltök, felforralom, megsózom, majd a nedves vagy olajos kézzel formált nagy diónyi gombócokat egyenként beleengedem a forrásban lévõ vízbe. Az újraforrástól számított 25 percig kis lángon fõzöm. Ezután a megfõtt húsgombócokat szûrõkanállal kiemelem a lébõl és félreteszem. A visszamaradt levet a borssal és a kapor felével ízesítem, majd a lisztes tejföllel behabarom, és folytonosan kevergetve öt percig forralom. Ezután a húsgombócokat beleteszem a mártásba, ismét felforralom, végül a megmaradt kaporral meghintve tálalom. Sós vízben fõtt burgonya vagy spagetti illik mellé.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 31. 07:02
A hûsgombocok kapormártásban elkészítési módja és hozzávalói.