Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) recept
A Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) hozzávalói:Pirított csirke Marengó módra
(Poulet sauté a la Marengo)
2 db csirke
20 dkg gomba
15 dkg paradicsomszósz
1,5 dl fehérbor
2 db zsemle
4 dkg zsír
4 szem olajbogyó
vöröshagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld
só
bors
liszt
olaj
vaj
4 adag szalmaburgonya
A Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) elkészítési módja:
A feldarabolt csirkét sózzuk, lisztbe mártjuk, majd egy kevés zsírban lassan megsütjük. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, paradicsomszósz. Lassan pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerezzük törött borssal, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Fehérbort, a csirke sütéséből visszamaradt zsírt, kimagozott olajbogyót adunk hozzá, és összeforraljuk. Az egészet a csirkére öntjük, és lassan pároljuk egy keveset. A zsemlét felkockázzuk, vajban megpirítjuk. A zsemlekrutonokkal és szalmaburgonyával tálaljuk.
Napóleon kedvence volt ,egyébként véletlenül kisütött recept:)))
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. júl. 23. 21:43
A pirított csirke marengó módra (poulet sauté a la marengo) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.