Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Póré krémleves recept

Póré krémleves recept

A Póré krémleves hozzávalói:
1-2 póré( vékonyból 2db,vastagból 1 db)
1 nagyobb burgonya
zsir v.olaj,v.vaj
ételizesitő
örölt fehérbors
kb 1 evőkanálnyi liszt
tejföl
piritott zsemlekockák


A Póré krémleves elkészítési módja:
A hagymát krumplit megpucoljuk,és karikára vágjuk.A zsiron kicsit megpároljuk a hagymát,megszórjuk az ételizesitővel,felengedjük vizzel,belerakjuk a krumplit,és megfözzük,közben megborsozzuk.Ha kész,leturmixoljuk,behabarjuk.zsemle kockával tálaljuk

Szoktam lightosabban is késziteni,akkor csak ételizesitös vizben fözöm meg a hagymát nem párolom.
Úgy is finom,ha nincs leturmixolva,csak be van habarva,vagy még az sem,de akkor virsli karikákkal.
A hosszú póré sokkal kellemesebb izű,a rövid fajta nekem nem jött be.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A póré krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook