Zöldségparádé recept
90 perc
A Zöldségparádé hozzávalói:
1-2 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
3 db tv paprika
2 gerezd fokhagyma
2 db nagyobb burgonya
1 szál parasztkolbász
feketebors, pirospaprika, ételízesítő - ízlés szerint
1/2 teáskanál rozmaring
fél csomag fagyasztott zöldségkeverék, vagy friss zöldségek ízlés szerint
A Zöldségparádé elkészítési módja:
A hagymát olajon lepirítjuk a kolbásszal,a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk a felcsíkozott, illetve kockákra vágott zöldségeket. Majd az egészet összekeverjük, és felengedjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Ekkor szórjuk rá fél teáskanál rozmaringot, majd lefedjük, és kis lángon pároljuk illetve főzzük. Kb. 30 perc múlva levesszük a fedőt és hagyjuk a felesleges vizet elpárologni. (már magasabb lángon)Majd végül utánafűszerezzük.
2-3 személyre
Én szoktam natúrszelet (vagy más sülthúsok) mellé is adni, hogy ne legyen olyan száraz, de nem mint köretet, hanem mint extra ízfokozót. :)Természetesen ilyenkor kolbász nélkül készítem.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 0cd20422ec, 2009. jún. 23. 13:01
A zöldségparádé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.