Krumplilepény recept
20 perc
A Krumplilepény hozzávalói:
Kb.1 kg főtt burgonya
Vaj vagy tubusos krémsajt/ami van otthon/
1 egész tojás
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
petrezselyem apróra vágva
Füszerek:só,bors,/aki szereti vegeta v.Delikat
Tetejére:
Sonka kockára vágva
2 nagyobb fej hagyma karikára vágva
sok sajt
A Krumplilepény elkészítési módja:
A fött krumplit összetöröd az összes hozzávalóval. /közben kóstold meg,izesítsd!/ Besimítod a sütőpapírral bélelt tepsibe Rászórod a kockázott sonkát,karikázott hagymát és fólia alatt elkezded sütni-15-20 perc elteltével leveszed a fóliát,ekkorra a hagyma puha lesz. Meghinted reszelt sajttal,és enyhén pirosra sütöd.
Én a vasárnapi ebéd főtt burgonya maradékából készítettem vacsorára./Petrezsekymes burgi is alkalmas/
Meg lehet még hinteni tejföllel,és a sonka helyett akár konzerv kukoricát is el tudok képzelni.
Teával ideális vacsira,de hétköznap akár gyümölcsleves után ebédre is!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: a106211d56, 2009. jún. 22. 10:05
A krumplilepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.