Zöldséges burgonyapuffancs recept
A Zöldséges burgonyapuffancs hozzávalói:40 dkg bármilyen leveszöldség vegyesen
1 db egész tojás
30 dkg burgonya
két-három deci sovány tej
15-20 dkg sima liszt
1 teáskanálnyi sütõpor
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
törött bors
ketchup.
A Zöldséges burgonyapuffancs elkészítési módja:
A megtisztított zöldséget és meghámozott burgonyát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a reszelõ durva fokán. A tojást habosra verjük, összekeverjük a tejjel, és beletesszük a zúzott fokhagymát, a sót és a törött borsot. Ezután belerakjuk a darált zöldséges burgonyát és annyi lisztet, hogy galuskamassza sûrûségû tésztánk legyen. (Ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk vagy kevés liszttel sûríthetjük.) Ezután belekeverjük a sütõport, majd két ujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evõkanállal beleszaggatjuk a zöldséges tésztát. Lefedve sütjük közepes tûzön az egyik oldalát, majd a fedõt levéve, megfordítjuk, és fedõ nélkül sütjük meg a másik oldalát. Papírszalvétára szedjük, amely a felesleges olajat felszívja. Ketchupba mártogatva fogyasztjuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:43
A zöldséges burgonyapuffancs elkészítési módja és hozzávalói.