Szalonnás zeller recept
A Szalonnás zeller hozzávalói:2 nagy zellergumó (50-60 dkg)
8 dkg húsos szalonna (szeletelt császárszalonna a legjobb)
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej (lehet csökkentett zsírtartalmú is)
2 dl kefir
1 csokor friss zellerzöld
1 evõkanál liszt
1 késhegynyi õrölt fehér bors
ízlés szerint só
csipet cukor.
A Szalonnás zeller elkészítési módja:
A zellert gondosan lehámozzuk és jól megmossuk. Karikára vágjuk, majd a karikákat vékony csíkokra aprítjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra metéljük, és egy nagy serpenyõben zsírját kiolvasztjuk. A ropogósra sült pörcöt leszûrjük, és félretesszük. A visszamaradt zsíron üvegesre futtatjuk a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a zellercsíkokat rátesszük, és folytonosan kevergetve átsütjük. Megsózzuk, rászórjuk a törött borsot, ráöntjük a tejet és 2 dl vizet, ezután lefedjük, és puhára pároljuk. A kefirben simára keverjük a lisztet, és besûrítjük vele a már puha zöldséget. Jól kiforraljuk, és kevergetjük, hogy le ne égjen. Végül rászórjuk a friss, apróra vágott, megmosott zellert és a pörcöt.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:42
A szalonnás zeller elkészítési módja és hozzávalói.